• lt: Papio ursinus
  • dt: Bärenpavian
  • afrikaans: Bobbejaan
  • ovambo: Lunghima
  • herero: Ondjima
Chacma Baboon

Size

  • 60-80 cm

Weight

  • m: 20-40 kg / f: 15-20 kg

Nourishment

  • berries, fruits, insects, fledgling, small mammals

Mating season

  • all-season

Number of cubs

  • 1

Worth knowing

Baboon troops possess a complex group behavior and communicate by means  of body attitudes, facial expressions, vocalisations and touch.